ER SAMEN UITKOMEN GOED DE KINDEREN MEE SCHEIDEN ALS ER MANIER VIND DIE DAN BETER EEN IS OM HET TE DOEN ZOLANG JE BOOS VERLIES JE BLIJFT OOK MET TEGENWIND KOM JE VOORUIT MET MINDER STRIJD RESULTAAT EEN BETER

Wat is een echtscheidingsconvenant?

Het echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst tussen ex-partners. In het convenant staan al jullie afspraken over de echtscheiding. Denk daarbij aan afspraken over jullie woning, de alimentatie, de boedelverdeling en het pensioen etc. Als jullie minderjarige kinderen hebben, is een ouderschapsplan ook onderdeel van het echtscheidingsconvenant.

Waarom een echtscheidingsconvenant?

Het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan vormen de basis van jouw nieuwe toekomst. Daarom is het belangrijk om samen met je ex-partner en de mediator goed na te denken over de inhoud ervan. Als alle afspraken goed zijn beschreven, is de kans kleiner dat je hierover later discussies hebt.

 

Wat gebeurt er met een echtscheidingsconvenant?

Als jij en je ex-partner het eens zijn over het echtscheidingsconvenant, kunnen jullie een gezamenlijk echtscheidingsverzoek indienen bij de Rechtbank. Daarmee kan de echtscheidingsprocedure snel afgerond zijn.

Worden jullie het niet eens over het echtscheidingsconvenant? Dan moet de Rechtbank een uitspraak doen. Jullie komen in dat geval tegenover elkaar te staan in de Rechtbank en hebben allebei een eigen advocaat nodig. Ook worden kinderen vanaf 12 jaar uitgenodigd om hun kant van het verhaal te vertellen aan de Rechter. Dit maakt een echtscheiding nog lastiger.